top of page

Presentasjon: Edru Livsstil Hamar

Edru Livsstil Hamar er et lokallag av den landsomfattende organisasjonen.


Vi arbeider for at det skal bli enklere å velge bort alkoholen. Lokallaget ble etablert i 1879 under navnet Hamar Afholdsforening. Vi er derfor 145 år dette året. Det er bare noen få aktive lokallag som er eldre enn vårt.


For 12 år siden startet vi et folkehelseprosjekt i Jarso, Etiopia, etter et sterkt ønske fra folket der. Etter landsmøtet i Hamar 2013 besluttet vår landsomfattende organisasjon å støtte «Sober Lifestyle Norway - Jarso» som sitt internasjonale hjelpeprosjekt.


I august 2018 var daværende landsstyreleder, Sigmund Kroslid og generalsekretær Marit Barene sammen med representanter fra Edru Livsstil Hamar på en befaring til Jarso, Etiopia. Vårt lokallag har fortsatt en helt sentral oppgave i arbeidet med å følge opp dette prosjektet som i dag omfatter mor/barn helseklinikk inkl. fødestue, undervisningsopplegg for alle elever i kl 1-10, rusfri kafe med diverse tilbud, sanitæranlegg og et nybrottsarbeid med behandlingstilbud til innbyggere som lider av podoconiosis.


Lokallaget vårt har hatt tre svært krevende år, økonomisk.


Vi har bygget om vårt lokale, definert som næring, til 5 mindre leiligheter i vår etasje i Grønnegata 54. 4 av disse er solgt. Vi håper den 5. blir solgt denne våren.


Lokallaget vårt har støttet rusfritt barne- og ungdomsarbeid i Hamar gjennom Cafe UNO, som vi har regnet som vårt lokale ungdomsarbeid. Videre har vi hatt profilerte lokale idrettsutøvere som støtter «Idrett uten Alkohol», i tillegg til vårt internasjonale prosjekt: «Sober Lifestyle Norway - Jarso» som vi følger opp tett. Edru Livsstil HAMAR


Av lokallagsleder Magne Rydland

Kommentare


bottom of page