fbpx

Samarbeidspartnere

Bli samarbeidspartner!

Er idrettslaget eller arrangementet deres 100 % alkoholfritt? Da kan vi bli samarbeidspartnere! Send en søknad til iua@edru.no innen 1. oktober.

Dagens samarbeidspartnere er:

Fana IL sin logo

Fana IL er med sine over 6000 medlemmer et av Norges største idrettslag. Laget satser stort på både bredde- og toppidrett, og er for tiden spesielt aktuelle med skøyteløpernes sølv- og gullmedaljer fra fjorårets OL og årets VM. “Fana Friends” er en ny storsatsing i Fanahallen, hvor ca 200 ungdommer møtes hver fredag til uhøytidelig idrett, dans, leik, spill og sosialt samvær. Fana IL er et 100 % alkoholfritt idrettslag, og Idrett uten alkohol har vært samarbeidspartner siden 2017.


Idrettslaget Norna-Salhus sin logo

I.L. Norna-Salhus er en av landets ledende friidrettsklubber, og flere av klubbens ca 300 medlemmer har høstetmedaljer og sterke plasseringer i både norske og internasjonale mesterskap. Kjente utøvere er sprinterne Ezinne Okparaebo, Salum Kashafali og kasteren Sven Martin Skagestad, og klubben tilbyr aktiviteter for alle alderstrinn og nivå. Idrett uten alkohol har vært samarbeidspartner siden mai 2018.


Knarvikmilas logo

Knarvikmila arrangeres i Knarvik i Lindås kommune, nord for Bergen, hvert år første helga i september. Det er et av Norges største mosjonsarrangement med over 15000 deltakere årlig. I 2019 ble Knarvikmila arrangert for 37. gang. Arrangementet er fordelt over flere dager og omfatter både konferanse, konsert, barneløp, ungdomsløp, naturløype og asfaltløp. I den siste kategorien kan du velge mellom 5k, 10k og halvmaraton. Fjord Norway Half Marathon ble arrangert for første gang i 2009. I 2010 var Bergen Fjord Tour et nytt tilbud. Dette er en marsj på ca. 25 km fra Bryggen i Bergen til Knarvik Stadion.


Norges volleyballforbunds logo

Norges volleyballforbund og Idrett uten alkohol har inngått et samarbeid om prosjektet Smashing fredag, et landsomfattende lavterskeltilbud for ungdom i ungdomsskolealder. Med utgangspunkt i konseptet teenvolley, inviterer vi til rusfrie fredagskvelder med leik, mestringsfølelse, samhandling, turnering, fellesmåltid og voksenkontakt.

Samarbeidsklubber pr. 01.01.21 er:

  • Stovner Sportsklubb Volleyball
  • Tingvoll Volleyball
  • Oslo Volley
  • Hinna Volleyball
  • KFUM Volda Volleyball
  • Bø Volleyballklubb

Hordaland friidrettskrets sin logo

Hordaland friidrettskrets er Friidrettsforbundets største krets målt i antall utøvere og klubber. I samarbeid med IUA skal kretsen være med og spre holdningen om at idretten skal være en alkoholfri sone. Idrett uten alkohol blir godt og tydelig profilert gjennom avtalens profileringstiltak, og friidrettskretsen sørge for økt oppmerksomhet rundt IUA. I tillegg får Idrett uten alkohol bidra med kunnskapsarbeid rettet mot kretsorganisasjonen ved direkte kontakt med medlemmene.


Sandnesløpet sin logo

Sandnesløpet er et mosjonsløp med distansene 5k, 10k og halvmaraton, i tillegg til stafett, barneløp og ungdomsløp. Arrangøren Sandnes IL Friidrett utmerket seg i 2019 ved å få gjennomslag for at deres EM i friidrett for landslag skulle være 100 % alkoholfritt. Til og med i VIP-sonen. Som IUA-ambassadør får du gratis startnummer til fritt valgt distanse.


Next Level Motocross Team er et profesjonelt lag under Oslo Motorsportklubb. Med en grunnholdning om at alle utøvere skal bli sett, uavhengig av alder, kjønn eller nivå, drives teamet av foreldre og erfarne utøvere i samarbeid med trenere i verdensklasse.

Allerede fra opprettelsen av teamet ble det stilt krav til både utøvere, foreldre, trenere og annet støtteapparat om et totalt alkoholforbud på konkurranser og andre samlinger.

Kontakt oss

Prosjektleder Idrett uten alkohol
Åsmund Kleivenes
asmund@edru.no
Tlf.: 92 29 92 28
Følg oss på Facebook
Følg oss på Strava