top of page

Vi må tørre å være annerledes

Jeg er stolt av å være en del av denne store familien som kjemper for de svake i samfunnet. Med den optimismen vi opplever i organisasjonen i dag, så har jeg stor tro på fremtiden. Det handler om å ta de rette valgene. 


Tanken bak frøet som Kloster sådde i 1859 var at det skulle vokse og spire fram mange små og store alkoholfrie soner landet rundt. En helt genial tanke som gradvis gikk i oppfyllelse.  

 

Våre medlemmer er organisasjonens viktigste ressurser. Landsstyret er svært takknemlig for den rollen dere har som ambassadører, og det arbeidet dere utfører for organisasjonen. 

 

Kravet til medlemskap om at du må være totalavholdende, er organisasjonens DNA. Det å tukle med «arvestoff» kan til og med få en organisasjon til å endre seg og gå i oppløsning. Dette punktet bør derfor ikke være tidsbestemt eller knyttet opp mot samfunnsutviklingen. Jeg tror det er svært viktig at en bevegelse som oss fortsatt våger å stå for avholdstanken. Vi må tørre å være annerledes og gå mot strømmen. Det vi står for i dag påvirker det som skjer i fremtiden. 

 

DNT – Edru Livsstil er en organisasjon for dem som ikke drikker alkohol. Jeg føler meg sikker når jeg sier at det hadde vært feil hvis man valgte å åpne for måtehold. Da kan organisasjonen fort slå sprekker og evnen til å overleve ville svekkes. 

 

Det å være medlem i DNT – Edru Livsstil betyr at vi igjennom vårt arbeid kan tilby alkoholfrie soner, trygghet og kunnskap. Samlingsplassene skal virke beskyttende mot alkohol og rus. Rus er som en dør som fører inn til ett nytt rom. Det er til vårt eget og alles beste at denne døren holdes stengt. 

 

Vi må bli enda flinkere til å synliggjøre «Hvorfor trenger Norge DNT – Edru Livsstil»? Når vi presenterer vårt budskap i møte med mennesker og i media må fakta om rusens skadevirkninger alltid være oppdaterte. Samtidig må vi på en positiv måte løfte vår «fanesak» slik at det alkoholfrie alternativet til rus kommer klart fram. 

 

Når måtehold kunne bli til avhold på 1800-tallet, så tror jeg det samme kan skje i dag. Vi må bare rette blikket mot nye målgrupper, og i samtaler med disse menneskene fortelle hvorfor vi ikke drikker alkohol, og viktigheten av å være medlem i DNT – Edru Livsstil. Klarer vi dette på en god måte tror jeg medlemstallet vil øke og vi kommer styrket ut. 

 

I tiden fremover skal landsstyret sammen med dere være med å sette inn de riktige virkemidlene, slik at vi også i fremtiden kan kalle oss en bærekraftig bevegelse. 

 

Med dette vil jeg ønske alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god sommer.


Jostein Solbakken, styreleder i DNT – Edru Livsstil

Comments


bottom of page